KUNSTENAARS

onze kunstenaars brengen het beste van de urban contemporary art scene met zich mee

Klaas Boter

Klaas Boter

Boter is een klassieke street art kunstenaar die alle uithoeken van de graffiti-scene onderzoekt. Naast herkenbare cartooneske portretten, ‘old school’ en ‘fat cap’ tags maakt hij schilderachtige landschappen met spuitbussen. De liefde voor dikgelijnde illustratie heeft hem uiteindelijk ook bij de kunst van het tatoeëren gebracht.

Michel Velt

Michel Velt

Michel werkt het beste op groot formaat: hij gaat binnen- en buitenmuren te lijf met kwast en spuitbus om de mooiste fantasietaferelen te creëren. Hij maakt kleurige fantasievolle portretten van mens en dier in illustratiestijl. Geïnspireerd door Escher heeft hij zich de kunst van het patroonwerken toegeëigend. Dit werk is veel te zien als onderdeel van festival-aankleding, theaterdecor of promotiewerk. Hij werkte eerder voor De Wolkenfabriek, Paradigm en Noorderzon.

Onkruyd

Onkruyd

Onkruyd combineert zijn vaardigheden als graffiti-kunstenaar met een achtergrond als grafisch ontwerper. Het resultaat? Multidimensionale werken met veel diepte en mooi kleurgebruik. Met zijn schetsmatige en rauwe stijl laat hij portretten en stillevens opdoemen uit een chaos van kleur en textuur. Onkruyd werkt zowel abstract als figuratief en schakelt makkelijk tussen landschappen, portretten en cartooneske figuren.

 

Wieger Douma

Wieger Douma

Wieger werkt zijn schetsen uit met verf en zachte airbrush-technieken. Hij maakt fantasievolle landschapen en figuratieve scenes met zachte kleurgradaties en secuur schaduwwerk. Door in semi-doorzichtige lagen te werken ontstaat een gedetailleerde diepte in zijn creaties. In een handige combinatie met stencilpatronen kan het werk ook een illustratief karakter krijgen.

Mathieu

Mathieu

Mathieu schakelt tussen street art, striptekenen en klassieke schildertechniek. Zijn werken zijn soms ruig, dan weer strak, maar altijd kleurrijk en verhalend. Op groot formaat maakt hij goed afgewerkte muurschilderingen en met hetzelfde gemak maakt hij schilderachtige landschappen op canvas of panelen. Tussen het serieuze werk maakt hij melige strips, stickers en kunstkrantjes.

Willemijn Overmars

Willemijn Overmars

Willemijn werkt in een illustratieve stijl met pennen, verf en zeefdruktechniek. Haar werk kenmerkt zich door de vele details, bloemen, lijnen en krullen. De organische zwarte lijnen vormen speelse portretten van dieren of fantasievolle plantvormen. Haar werk is terug te vinden op  posters, kaarten, logo’s, muren en voertuigen. 

Lobo Tome

Lobo Tome

Lobo maakt superstrakke abstracte kunst op panelen en muren. Als slimgeplaatste muurschildering gaan de contrastrijke vormen op in hun omgeving of spelen juist met de proportionele ruimtebeleving. De kleurrijke vlakken en strakke lijnen hebben altijd een herkenbare speelse component.

JTK-Art

JTK-Art

Joris werkt het liefst in patronen op panelen of objecten. Zijn abstracte vormen bedekken oppervlakten als een grafische deken. Je kunt verdwalen in de details die samen in grotere vormen opgaan. Hij werkt secuur met veel kleur, detail en een goed gevoel voor vorm. Het geheel is ‘trippy’,  ‘tribal’ en organisch. JTK-Art exposeerde eerder in Kult en Galerie Simplon.